Blogarchívum

2010. január 25., hétfő

Rákóczi?

A Monarchista Gondolatok tudósít minket egy új szerveződésről, mely a Magyar Királyságot kívánja restaurálni. Érdekes módon Nyikos Tivadar Úr nem egy Habsburg-Lotharingiait,Esterházyt,Croyt húzott elő a kalapból,hanem egy Felsővadászi Rákóczit. Azért nagy mutatvány volt ez tőle valljuk be...hiszen eme nagy múltú család egykor élénk lángja bő 250 (kettőszázötven) éve kialudt (itt nem térnék ki,hogy korábban levált köznemesi ágai élhetnek). Bizonyára Nyikos Úr hadilábon áll a magyar történelemmel és könnyen is befolyásolható tudatlansága (avagy hiányos tudása) miatt. Voltaképpen érdekes személy lehet egy ex-MIÉPes ex-polgármesterjelölt BMX szövetségi kapitány,aki a Magyar Királyság Párt mellett tervezi egy hun párt és a Radikális Zöldek Pártjának megalapítását is...

Térjünk rá a lényegesebb kérdésre: Ki a Magyar Királyság Párt által támogatott trónjelölt?
A cikkekből (még az MTI is leközölte!...) kihámozható,hogy Rákóczi István harmincakárhány éves kanadai orvos, II.Rákóczi Ferencz egyenesági leszármazottja. Érdekes dolgok ezek,lévén Br. Gudenus János József eléggé alaposan és szépen kikutatta a család történetét és leszármazottaikat. II. Rákóczi Ferencznek nincsen élő leszármazottja, nem is lehet, tudniillik gyermekei közel egynek született csak fia,aki ráadásul kiskorában elhunyt, míg József nevezetű fiának született egy lánya,aki viszont egy francia zárdában hunyt el.
Teljesen tiszta a kép,de a mi Rákóczi Istvánunk állítja,hogy ők az apácaként elhunyt (!!!) Rákóczi unoka,Erzsébet leszármazottai. Ez így érdekesen hangzik és ha ,így lenne nem vetne túl jó fényt az apácazárdák működésére és belső fegyelmére. Azonban ez abszurdum, egy újabb értelmetlen középpontba kerülési kísérlete valamiféle kisebbségi komplexusban szenvedő embereknek.

Amúgy nagyon figyelemre méltó,hogy egyenesági utódnak vallják magukat és azt állítják,hogy egy Rákóczi leánytól származnak, ami ugye már nem is egyeneság. Továbbá István édesanyja, Jacqueline de Rákóczi tartja magát az R. családból valónak, ami ugye István számára még egy törés azon az egyenesen...
Akkor még nem is említettem az István által alapított Rákóczi Lovagrendet.

A témában átnéztem,amit a neten lehet. Az emberi tudatlanság határtalan a Jobbik szokásosan értelmetlen, a Sárkány Rend ezzel hiteltelen,a Népszavától (és az MTItől) többet nem is várunk el, míg a Magyar Jelen "Gondolkodó magyarok lapja" szlogenjétől még egy könnycseppet is elmorzsolunk. Még szerencse,hogy van ahol a dolgok mögé is néznek:

  • Mondvacsinált utódok. A Rákóczi-leszármazottak körüli téveszme nyomában. Észak-Magyarország, Kultúra, LII/292. (1996. december 14.) - p.
Mibe kerülne, ha néha bizonyos híreknek alaposabban utánanéznének a médiumok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése