Blogarchívum

2009. október 6., kedd

Jogos vagy jogtalan?

Október 6-án emlékezünk az aradi vértanúkra,de miért is ? Miért kellett kivégezni a tábornokokat és a miniszerelnököt? Jogos volt e vagy jogtalan? (Császári) Árulók voltak vagy nemzeti hősök?

Kérjük olvasóinkat, hogy osszák meg velünk a véleményüket!

1 megjegyzés:

  1. Részemről bonyolult téma. Rokoni kapcsolataim,származásom,neveltetésem, az elolvasott könyvek száma azt mondatja velem, hogy jogtalan. Legyőzöttet kivégezni?

    Habár,azért ,mert ellenség jogtalan, de ha azt nézzük,hogy tisztek mindegyike volt császári tiszt. Ez ,így nyilván felségsértés, esküszegés,árulás stb. Nyilván bosszú,amire ráhúztak egy kis törvényes jelleget,de mégis császári szempontból jogosnak tűnik.

    gr. Batthyány Lajos kivégzése a szememben egyértelműen jogtalan. Nem vett részt a harcokban,nem volt miniszterelnök a harcok alatt, király által volt kinevezve. Egy állam politikai vezetőjét kivégezni nem úri lépés és elég aggályos. Talán lehetne a II.vh után kivégzett Bárdossyhoz is hasonlítani. Egy miniszterelnök nem hoz(hat) egyedül döntést,így nem lehet a nyakába varrni mindent. Nem volt B. uralkodó,sem diktátor. Miniszterelnök volt. Érthetetlen ballépés a kivégzése.

    VálaszTörlés